5 Mayıs 2013 Pazar

Young Guru Academy (YGA)


Vizyon
YGA’nın hayali yaratıcı, yenilikçi sosyal sorumlu liderleri keşfetmek ve yetiştirmektir.
YGA’nın vizyonu ise yarının liderlerini derinleştirmek, zenginleştirmek ve ilhamlandırmak ve onların sosyal yenilikçi potansiyellerini açığa çıkarmak için katalizör olarak hizmet etmektir.
 
Öz Bilgi
YGA, geleceğin sosyal sorumlu liderlerini yetiştirmek vizyonuyla 2000 yılında Türkiye'de kurulan uluslararası bir sivil toplum örgütüdür.
YGA Liderlik Programı, Lütfi Kırdar Kongre Sarayı’nda gerçekleşen YGA Zirvesiyle başlar. Zirveye, her yıl YGA’ya internet üzerinden başvuran50 bin aday arasından seçilen 2 bin üniversite öğrencisi katılır. Adayların zirve sonrası doldurdukları başvuru formları, çokuluslu firmaların üst düzey yöneticilerinden oluşan YGA Danışma Kurulu tarafından dikkatle incelenir. Seçilen 750 lider adayıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana’daki YGA Bölge Merkezlerinde mülakatlar yapılır. 4 aşamalı mülakat sonucunda, YGA kütüphanelerinde görev alacak 250 YGA’lı lider keşfedilir ve yetiştirilir. 50 ildeki dezavantajlı İlköğretim okullarında kurulan 200 YGA Kütüphanesinde, YGA’lılar, her hafta geleceğin sosyal sorumlu liderlerini yetiştirmek için gönüllü görev alır. Harvard'ın "Global Partner" ı olduğu programdan her yıl, 100 bin ilköğretim öğrencisi arasından seçilen 10 bin yıldız mezun oluyor.
YGA Uluslararası Liderlik Okulu, çokuluslu firmaların dünya başkanlarının, yönetim kurulu üyelerinin, bilimadamı, sanatçı ve akademisyenlerin sorumlu lider olma yolunda tecrübelerini katılımcılarla paylaştığı yoğun bir eğitim programıdır. Liderlik Okulunu üstün başarıyla tamamlayanlar;New York, Washington ve Research Triangle’da gerçekleştirilen 2 haftalık YGA Amerika Liderlik Kampı’na katılma hakkı kazanır. YGA’lı liderler, Liderlik Programında Güler Sabancı, Hüsnü Özyeğin, İlber Ortaylı, İzzet Garih, Bill Drayton, Ahmet Bozer, Ali Koç, Süreyya Ciliv, Çetin Yüceuluğ, Norbert Klein, Ümran Beba, Conor Pierce gibi 300’e yakın değerli YGA konuşmacısının başarı hikayeleri ile beslenip, vizyonlarını genişletirler.
Lider Yetiştirme Programını başarıyla tamamlayan YGA’lılar, liderlik becerilerini; daha iyi bir dünya için birlikte kurdukları hayalleri sosyal
sorumluluk projelerine dönüştürüp hayata geçirirken geliştirirler. Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilen Bill Drayton, en başarılı uluslararası sivil toplum örgütlerini davet ettiği toplantıda, YGA’yı şöyle tanıttı: “ Pek çok liderlik programına katıldım, dünyanın farklı ülkelerinde sivil toplum
örgütleri ve projeleriyle tanıştım. Hayatımda ilk defa gençlerin liderlik kabiliyetlerinin, kendi ürettikleri sosyal sorumluk projelerini hayata geçirirken geliştirdiklerini görüyorum. YGA'nın sıradışı liderlik programı bu yüzden beni çok etkiledi. "
YGA’lı liderlerin ürettiği ve hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projelerinden bazıları: Kardelenler Kardelenleri Yetiştiriyor, Anadolu Liderlerini Keşfediyor, Görme Engelilerin Ekonomik ve Sosyal Gelişimi, Oku Düşün Paylaş, İstanbul Kültür Elçileri, Hayal Okulu, Hizmetkar Liderler, Değişim Liderleri, Online Liderlik Okulu.
YGA Amerika Liderlik Kampının ardından hayat boyu devam edecek Lider Gelişim Programı başlar. Program kapsamında YGA mezunları ayda bir Türkiye’nin farklı şehirlerinde Lider Koçluğu seanslarında bir araya gelirler. Liderlik Atölyesinde, kendi ürettikleri projelere danışmanlık verirler. YGA’nın tüm projeleri Microsoft, Turkcell, Unilever, BSH, Yapı Kredi gibi 50 stratejik iş ortağının destekleri ve 120 bin YGA Vakfı gönüllüsünün zamanlarını, enerjilerini, bilgilerini vakfetmeleriyle hayata geçmektedir.
 
Dünyayı değiştireceğine inanacak kadar idealist,
Hayalinin önündeki engelleri görecek kadar da gerçekçi.
Engelleri kaldırmayı deneyecek kadar cesur,
Sıradışı hayal ortakları ile çalışabilecek kadar da uyumlu.


www.yga.org.tr
Kendine yapabileceği en büyük yardımın da
Başkalarına yardım etmek olduğunu bilen bir bencilseniz.
Sosyal sorumluluk sahibi ve başarılı,
Çift kanatlı bir lider olmayı hayal ediyorsanız,
Sizi tanımaktan onur duyarız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder